Skip to content
Advertisements

Zvicër: Plaku 80 vjeçar pranon Islamin sepse një i ri Shqipëtar e mbikëqyrte atë

Një ngjarje madhështore ka ndodhur këto ditë në Zvicër ku një plak Françez (afro 80 vite) deklaroi shehadetin për shkak se një i ri shqiptarë kujdesej për te, ja ngjarjeja e plotë të cilin na e tregon një vëlla nga Zvicra:Si e pranoj plaku francez Islamin?Para praktikimit të Islamit, një vëlla kishte pasur një fqinj plak i cili kishte jetuar vet pa përkujdesjen e askujt. Kur filloj me praktikimin e Islamit ky vëlla kishte ndruar vendbanimin dhe më nuk ishte fqinj me plakun e shkretë, mirëpo nuk e kishte lënë rehat keqardhja sa që kishte vajtur deri tek vendbanimi i vjetër dhe e kishte marur plakun e shkretë me vete dhe kishte vendosur ta mbikqyrë, duke pasur parasyshë se plaku ishte në moshë 83 vjeçare ku edhe nevojën e kryente në pampersa prap se prap kjo nuk e parandaloj këtë vllaun që të përkujdeset sepse kështu na mëson Allahu dhe Pejgamberi sal-lAllahu alejhi ue sel-lem.Një ditë ky plak erdhi me disa djem të rinjë në xhami dhe pasi u kry namazi filluam të bisedojmë. Ati asgjë më nuk i mungonte dhe nga përkujdesja e madhe që i bënin plaku filloj të qajë dhe thonte: “Pse kujdeseni aq shumë për mua, për mua sjanë kujdesur as familja ime, ju nuk më keni asgjë mua..”. Ishte emocionale, ja ktheu një xhematli: “Ti je vëllau ynë në Islam..”. Plaku kishte vendosur që prej pranimit të Islamit ta ketë emrin Abdullah.

Një ngjarje madhështore ka ndodhur këto ditë në Zvicër ku një plak Françez (afro 80 vite) deklaroi shehadetin për shkak se një i ri shqiptarë kujdesej për te, ja ngjarjeja e plotë të cilin na e tregon një vëlla nga Zvicra:Si e pranoj plaku francez Islamin?Para praktikimit të Islamit, një vëlla kishte pasur një fqinj plak i cili kishte jetuar vet pa përkujdesjen e askujt. Kur filloj me praktikimin e Islamit ky vëlla kishte ndruar vendbanimin dhe më nuk ishte fqinj me plakun e shkretë, mirëpo nuk e kishte lënë rehat keqardhja sa që kishte vajtur deri tek vendbanimi i vjetër dhe e kishte marur plakun e shkretë me vete dhe kishte vendosur ta mbikqyrë, duke pasur parasyshë se plaku ishte në moshë 83 vjeçare ku edhe nevojën e kryente në pampersa prap se prap kjo nuk e parandaloj këtë vllaun që të përkujdeset sepse kështu na mëson Allahu dhe Pejgamberi sal-lAllahu alejhi ue sel-lem.Një ditë ky plak erdhi me disa djem të rinjë në xhami dhe pasi u kry namazi filluam të bisedojmë. Ati asgjë më nuk i mungonte dhe nga përkujdesja e madhe që i bënin plaku filloj të qajë dhe thonte: “Pse kujdeseni aq shumë për mua, për mua sjanë kujdesur as familja ime, ju nuk më keni asgjë mua..”. Ishte emocionale, ja ktheu një xhematli: “Ti je vëllau ynë në Islam..”. Plaku kishte vendosur që prej pranimit të Islamit ta ketë emrin Abdullah.

Categories

islam

Advertisements

Like this:

Admin View All

%d bloggers like this: