Dëmet që shkakton duhani në shpinën tuaj

Për të shmangur dhimbjet e shpinës, duhet të hiqni dorë nga pirja e duhanit, referuar një studimi të ri.

Një studim i ri ka zbuluar se duhanpirësit kanë tre herë më shumë gjasa për të zhvilluar dhimbjet kronike të shpinës se sa jo-duhanpirët.

Ekspertët kanë gjetur gjithashtu se lënia e duhanit mund të ndalojë këto dhimbje dhe përparimin e tyre.

Kjo është prova e parë për lidhjen e duhanit dhe dhimbje kronike – dhimbje që zgjat më shumë se 12 javë – me pjesën e trurit të lidhur me varësisë dhe dhimbjen .

Rezultatet vijnë nga një studim prej 160 të rriturve me raste të reja të dhimbjeve të shpinës.