3 ushqimet që ju shërojnë syt

Që të kujdesemi për sytë tonë duhet të dimë se çfarë ushqimesh të konsumojmë sepse ata kanë një rol të rëndësishëm në shëndetin e syve.
Ndër këto ushqime një rëndësi të veçantë kanë mollët, karrota dhe panxhari. Konsumoni këto lloje ushqimesh nëse doni që të kujdeseni siç duhet për shëndetin tuaj.

1-Panxhari përmban lutein dhe zeaxanthin, dy elemente mjaft të rëndësishme dhe të deomosodoshme në shikim.

2-Mollët janë fruta të pasura më bioflavonoids gjë që i mundëson syrit shëndet.

3-Pastaj karotat kanë përmbajtje të beta-karotenit i cili formon vitaminën A në mënyrë natyrale, madje shumë me rëndësi tek syri.