Bukuria e kësaj xhamie është në thjeshtësinë e saj!

Kjo xhami e veqantë e vendosur në zonën e Asaita të Danakilit. Etiopi nuk ka mure mermeri, nuk ka llambat gjigande dhe asnjë kaligrafi të pllakëzuar. Por megjithatë është ende e bukur.

Bukuria e saj qëndron në thjeshtësinë e saj e cila është bërë tërësisht nga druri. Minarja gjithashtu, është ndërtuar me degë pemësh dhe shkopinj me gurë të mëdhenj rreth bazës së saj për ta mbështetur atë.

Xhamia nuk ka një kapacitet të madh. Shumica e vizitorëve të kësaj xhamie janë nomadë që kalojnë me deve të tyre.