Shenjat paraprirëse të Kiametit

 

Shenjat paraprirëse të Kiametit:

Përcillet nga Ebu Hurejra se Profeti alejhi selam ka thënë:

“ Shpejtoni në vepra të mira, sepse do t’ju vijnë fitne (sprova) si errësira e natës. Në to do të gdhijë njeriu besimtar dhe do të ngryset pabesimtar, e do të ngryset besimtar dhe do të gdhijë pabasimtar.”
Muslmi

Ky hadith tregon se besimtari duhet të shfrytëzojë mundësitë për vepra të mira para se të jetë i pamundur për kryerjen e tyre për shkak të sprovave dhe belave që mund ta prekin atë dhe se këto sprova do të jenë aq të mëdha sa do t’a ndryshojnë gjendjen e njeriut brenda ditës.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s